Nieuws seizoen 2017-2018

21 april : Ouder kind toernooi

Ouder Kind Toernooi 8.30 in de Wardy : DISCO-Thema

Zaterdag 21 april organiseert Swette Switters weert het Ouder-Kind Toernooi. En dit jaar is het thema DISCO. Iedereen mag verkleed komen en wie het mooist verkleed is krijgt ook nog een prijsje.

48375159-disco-lights-and-shiny-disco-ball-vector-illustration-1

15 april : Vrijwilligers gezocht

Vrijwilliger bij Swette Switters: Doe mee!

Swette Switters kent een bestuur en meerdere commissies die zelfstandig taken uitvoeren of het bestuur adviseren en ondersteunen. Door de taken zoveel mogelijk te delen kost het vrijwilligerswerk relatief weinig tijd. …. En dan is het vrijwilligerswerk ook leuk om samen te doen.

Dus aan alle leden en supporters van Swette Switters meld je aan voor het vrijwilligerswerk wat jij voor onze vereniging kan doen.
Een overzicht van alle commissies, hun werkzaamheden en de uren die je kwijt bent per kwartaal als vrijwilliger vind je hier: Vrijwilligerswerk en Commissies

1 maart: Poiesz jeugd sponsor actie

22 februari – 8 april: Jeugd Sponsor Actie van de Poiesz.

cropped-1715206-poies-fb_header_clubs.pngDit jaar mag Swette Switters weer meedoen met de Jeugd Sponsor Actie van de Poiesz. Fantastisch dat de jeugd weer de kans krijgt om zoveel mogelijk munten te verzamelen voor hun eigen club. En iedereen kan daarbij helpen door zoveel mogelijk munten, die je krijgt bij de boodschappen,  in de koker van Swette Switters te doen.

Steun je onze jeugd bij Swette Switters doe dan de Jeugd Sponsor Munten van de Poiesz in de Koker van Swette Switters

 


Maandag 29 januari: logosportfryslan-1

Meer vrijwilligers voor Swette Switters
Zie voor alle taken: vrijwilligers en commisies

Ook bij Swette Switters is het hebben van betrokken leden van groot belang. De vereniging drijft nu op een beperkte groep vrijwilligers die veel tijd besteedt aan de vereniging. Het is natuurlijk fantastisch dat we deze enthousiaste groep vrijwilligers hebben, maar de insteek van Swette Switters is dat ieder lid iets bijdraagt. Daarbij willen we de talenten van leden zo goed mogelijk benutten en de taken optimaal verdelen.

Vanaf november 2017 hebben we samen met een aantal andere sportclubs uit Fryslan de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ van Sport Fryslan gevolgd. Met behulp van deze aanpak gaat Swette Switters binnenkort nieuwe vrijwilligers vinden.Kort gezegd komt de aanpak er op neer dat:

  • Alle bestaande vrijwilligerstaken met hulp van de voorzitters van de afdelingen en commissies in beeld worden gebracht en er een lijst wordt gemaakt van taken waarvoor Swette Switters nog vrijwilligers kan gebruiken.
  • Het vrijwilligerswerk binnen onze vereniging in het zonnetje wordt gezet.
  • De wervingsactie door middel van een campagne onder de aandacht van de leden wordt gebracht.
  • Er vrijwilligers worden geworven door onze leden persoonlijk te benaderen.
  • Onze vereniging na afloop van de cursus niet alleen over meer vrijwilligers beschikt, maar ook vrijwilligersbeleid heeft ontwikkeld.

Wij verwachten dat wij met deze gestructureerde aanpak, met meer vrijwilligers, een nóg bruisender vereniging tot stand brengen. In februari gaan we met een belteam zoveel mogelijk leden persoonlijk benaderen.
“Iedereen heeft het druk, maar iets doen voor je vereniging hoort er ook bij. Onze vraag zal niet zijn wie er wat wil doen, maar wát je wil doen. Voor iedereen is wel iets passends te bedenken.”

Een lijst met alle taken voor vrijwilligers, commissie en bestuur vind je hier

Als je vragen of nuttige tips hebt, geef het dan aan ons door!

Met sportieve groet,
De Vrijwillgers commissie / bestuur


20 december 2017: Rutger Zoodsma verzorgt clinic bij Swette Switters

Op uitnodiging van de CMV jeugd bij Swette Switters kwam Rutger Zoodsma speciaal uit Duitsland over naar Scharnegoutum  voor een clinic CMV jeugd.  Rutger Zoodsma speelt bij Solingen Volleys in Duitsland. Zie ook de jeugdpagina CMV.

 

 


20 november: Nieuwe teamfoto’s door Fiona
De meeste teams hebben Fiona al ontmoet. Fiona maakt van alle teams een paar leuke nieuwe teamfoto’s. Een paar voorbeelden zijn op de site terug te vinden en die zijn al goed geslaagd.


19 november: Thuis in de Wardy worden punten gepakt
Afgelopen zaterdag was AVC weer met beide teams in de Wardy. Dames 2 speelde een goede wedstrijd en kwam alleen in de 4 de set even in gevaar. Ook de laatste set werd gewonnen en met 5 punten is het altijd goed nazitten in ons Sportcafe.
Dames 1 is na een moeizame start bezig met het binnenhalen van punten. Deze zaterdag moest er gewonnen worden van het lager geklasseerde AVC. De eerste set ging nog naar AVC, maar daarna pakte Swette Switters het goed op en werd met 3-1 gewonnen. Ook hier reden voor een feestje.

Deze diashow vereist JavaScript.


2 november: Dames 1 reist met 6 spelers af naar Feanwalden
Donderdagavond uit tegen Burgum is altijd lastig en door de brand in de sporthal van Burgum weken we uit naar Feanwalden. Op donderdag was vooral lastig, omdat speelsters van Dames 1 werken of een opleiding volgen. En dan heb je er nog maar zes.
In de eerste set ging Swette Switters goed van start. Met veel serve druk leek de eerste setwinst binnen bereik, maar Burgum bleef goed bij en door kleine slordigheden bij Swette Switters werd de set wel verloren. Dit gaf het vertrouwen een behoorlijke deuk, maar met zijn zessen kun je niet wisselen en moet je zelf het vertrouwen terughalen. De 2de set werd wel gewonnen en leek de opmaat naar beter spel in de 3e en 4e set. Helaas vielen we terug in een negatieve spiraal en daarmee win je nooit een wedstrijd.

Deze diashow vereist JavaScript.

21 oktober: Meisjes C1 tegen SVW
Een spannende wedstrijd voor de meiden van C1, maar wel met een fantastisch resultaat. 2-1 gewonnen van SVW. Een leuke wedstrijd waarbij Dana haar debuut maakte als scheidsrechter en een goede indruk achterliet. L
Na de wedstrijd een heerlijke lunch in het sportcafe van de Wardy voor de spelers, de ouders en alle begeleiders.


 

 


IMG-20171007-WA0005

7 oktober: Dames 1 speelt In Gorredijk en pakt de eerste winst
Na 2 verloren wedstrijden was er tegen Reva een nieuwe kans. Swette Switters had ondanks een paar dipjes de wedstrijd onder controle… Lees meer

 


10 maart 2017: Jongste team van Swette Switters wint eerste wedstrijden

IMG-20170311-WA0003

Het jongste team van Swette Switters niveau 2 heeft vandaag voor het eerst gespeeld en alles gewonnen! Geweldig Hilda, Eline, Annerikst en Anne!