Nieuws seizoen 2017-2018

Maandag 29 januari: Meer Vrijwilligers in Korte Tijd  logosportfryslan-1

Meer vrijwilligers voor Swette Switters
Zie voor alle taken: vrijwilligers en commisies

Ook bij Swette Switters is het hebben van betrokken leden van groot belang. De vereniging drijft nu op een beperkte groep vrijwilligers die veel tijd besteedt aan de vereniging. Het is natuurlijk fantastisch dat we deze enthousiaste groep vrijwilligers hebben, maar de insteek van Swette Switters is dat ieder lid iets bijdraagt. Daarbij willen we de talenten van leden zo goed mogelijk benutten en de taken optimaal verdelen.

Vanaf november 2017 hebben we samen met een aantal andere sportclubs uit Fryslan de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ van Sport Fryslan gevolgd. Met behulp van deze aanpak gaat Swette Switters binnenkort nieuwe vrijwilligers vinden.Kort gezegd komt de aanpak er op neer dat:

  • Alle bestaande vrijwilligerstaken met hulp van de voorzitters van de afdelingen en commissies in beeld worden gebracht en er een lijst wordt gemaakt van taken waarvoor Swette Switters nog vrijwilligers kan gebruiken.
  • Het vrijwilligerswerk binnen onze vereniging in het zonnetje wordt gezet.
  • De wervingsactie door middel van een campagne onder de aandacht van de leden wordt gebracht.
  • Er vrijwilligers worden geworven door onze leden persoonlijk te benaderen.
  • Onze vereniging na afloop van de cursus niet alleen over meer vrijwilligers beschikt, maar ook vrijwilligersbeleid heeft ontwikkeld.

Wij verwachten dat wij met deze gestructureerde aanpak, met meer vrijwilligers, een nóg bruisender vereniging tot stand brengen. In februari gaan we met een belteam zoveel mogelijk leden persoonlijk benaderen.
“Iedereen heeft het druk, maar iets doen voor je vereniging hoort er ook bij. Onze vraag zal niet zijn wie er wat wil doen, maar wát je wil doen. Voor iedereen is wel iets passends te bedenken.”

Een lijst met alle taken voor vrijwilligers, commissie en bestuur vind je hier

Als je vragen of nuttige tips hebt, geef het dan aan ons door!

Met sportieve groet,
De Vrijwillgers commissie / bestuur


28 december 2017:  (V) oliebollen Swette Switters / De Plakkers in de Wardy

Donderdagavond 28 december om 19.00 is er weer het altijd gezellige Mixtoernooi van Swette Switters en De Plakkers met uiteraard lekkere hapjes, oliebollen van Venema www.venemafood.nl en een drankje. Leden, oud leden en supporters van Swette Switters en De Plakkers zijn van harte welkom. Wil je meedoen dan even opgeven bij Petra Conradi of via secretariaat@swetteswitters.nl

7rkuctteoigiewv6xmxurxopa61eud9narkbz3mwj95ujw3ydxjday08-6mzsxonh_fss121logo

 

 

 


16 december: Pupillen van de week helpen dames 1 aan de overwinning

Deze week zijn Renske Gaastra / Sanne van der Werf de pupillen van de week. De hele dag mochten zij meehelpen bij de voorbereidingen en bij Dames 1 draaiden ze mee met de warming up en het inspelen. De eerste 2 opslagen waren van Renske en Sanne en dat pakte goed uit, want toen stond we direct 2-0 voor.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


15 december: Dames 3 speelt altijd 24-24 en wint dan de set

Leuk voor het publiek, een wedstrijd van uitersten. 8-0 achter en dan gelijk op naar 23-23, 24-24 en dan de set binnenhalen. Mooie wedstrijd met lange rally’s en Dames 3 wint met 3-1 van Vovem.


8 december: Dames 1 speelt tegen Makkum
Makkum is nieuw in de promotieklasse en heeft een uitstekend team onder leiding van Peter Posthuma. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en de prognose was een vijfsetter. De eerste twee sets gingen naar Makkum en de 3de set won Swette Switters met 25-19. Toch was Makkum ook in de 4de set te sterk voor Swette Switters, vooral verdedigend was Makkum beter dan Swette Switters.


2 december: Iedereen wint in de Wardy behalve de tegenstander
Het is Swette Switters weer gelukt.Alle teams die thuis spelen hebben gewonnen. Meisjes C1 hadden weinig moeite met WISKEY uit Woudsend en winnen met 3-0

IMG_0390

B1 speelde tegen SVW en pakten ook de winst


21 oktober 2017: Meisjes C1 tegen SVW
Een spannende wedstrijd voor de meiden van C1, maar wel met een fantastisch resultaat. 2-1 gewonnen van SVW. Een leuke wedstrijd waarbij Dana haar debuut maakte als scheidsrechter en een goede indruk achterliet. L
Na de wedstrijd een heerlijke lunch in het sportcafe van de Wardy voor de spelers, de ouders en alle begeleiders.


7 oktober: Dames 1 speelt In Gorredijk en pakt de eerste winst
Na 2 verloren wedstrijden was er tegen Reva een nieuwe kans. Swette Switters had ondanks een paar dipjes de wedstrijd onder controle. Jammer dat de 3de set uit handen werd gegeven, maar bij vlagen was het aanvalsspel fantastisch om te zien. Dit kan alleen maar beter worden.

IMG-20171007-WA0007

 

IMG-20171007-WA0004

IMG-20171007-WA0006

IMG-20171007-WA0005


2 september: Oefenwedstrijd tegen Covos Dames 1
Het wordt mogelijk traditie, want ook dit jaar werd Swette Switters weer uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de Team-Dag van Covos Dames 1. Na enkele teambuilding activiteiten van Covos nog even oefenen tegen Swette Switters 1. Buiten fantastisch weer, gezellig terras en dan even de zaal in P1020526om weer het zaalvolleybal op te pakken.

De sets gingen gelijk op, maar Covos wist de belangrijkste punten aan het einde van de set binnen te slepen. Een leuke wedstrijd, waarna we opnieuw op het terrras nog even lekker na mochten zitten.

Op naar de volgende oefenwedstrijd.


19 augustus 2017 voorlopige teamindeling en trainingstijden
Door toename van het aantal leden was de teamindeling een hele puzzel, zeg maar gerust een hele grote puzzel.  Spelplezier op staat voorop bij Swette Switters en we willen iedereen graag laten spelen op een goed niveau in een leuk team. Door interviews en gesprekken met spelers en trainers is er een voorlopige teamindeling gemaakt. De TC en het bestuur wil iedereen bedanken voor het meedenken en meewerken aan de teamindeling en de trainingstijden bij Swette Switters.

Het is een voorlopige teamindeling die kan nog wijzigen. Zo zijn we nog op zoek naar spelers voor het gezellige Dames 4 en kunnen jeugdspelers doorschuiven naar 2 en 3.
Als je vragen hebt kun je altijd contact opnemen met het bestuur.

Teamindeling Seniorenteams 2017

Teamindeling Jeugd 2017


28 mei 2017 Dames 1 legt twee trainers vast voor het nieuw seizoen
Dames 1 heeft volgend jaar maar liefst twee trainers. Daan Beukens die eerst trainer was bij VOVEM Emmeloord en VC Joure gaat nu bij Swette Switters aan de slag. Daan traint de dames samen met Anne Beukens. Beide mannen zijn begonnen als jeugdspelers bij Swette Switters en keren na Covos, Leeuwarden, Lycurgus en Vovem terug  als trainer/coach van Dames 1.


22 mei 2017 Dames 1 zoekt nog versterking
Dames 1 zoek nog een paar nieuwe spelers.  Dinsdag 23 mei en 30 mei ben je van harte welkom op onze training. We trainen om 19.00. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de spelers, het bestuur of de trainer (06-43365269).

cropped-cropped-dsc01337-kopie.jpg


6 mei 2017 Komende trainingen
Komende weken zijn er meerdere trainingen waar nieuwe spelers en spelers die doorstromen mee kunnen doen. Dinsdagavond eerst Dames 1 om 19.00 uur en daarna Dames 2 om 20.30. Ook op maandag en donderdag  kan er nog worden meegetraind om kennis te maken met Swette Switters. Neem gerust contact op als je mee wilt doen.

Advertenties