Swette Switters in de media

15 september 2018: Jubileum Swette Switters 50 jaar

uit: Sneeker Nieuwsblad: woensdag 19 september

sneeker artikel jubileum


27 april 2018 : Swette Switters en Bootcamp Sneek

uit: Groot Sneek: zaterdag 27 april 2018

PHOTO-2018-04-27-14-49-04bootcamp-01


14 januari 2017: Dames 1 verliest met 3-2 in Sint Nyk

uit: De Sint Nykster: zaterdag 14 januari 2017 08:38

13012017 snvv swette sww 3 2 5

SINT NICOLAASGA  – SNVV heeft een zwaar bevochten overwinning behaald tegen Swetteswitters uit Scharnegoutum. Het was in de eerste wedstrijd in 2017 net of SNVV twee wedstrijden speelden, tegen de tegenstander maar ook tegen zichzelf waardoor er onnodig twee sets werden verloren.

Gespannen gezichten bij de Sint Nyksters aan het begin van de wedstrijd. De speelsters hadden de mouwen goed opgestroopt en in een prachtige eerste set was SNVV veruit de betere ploeg. Met name een sterk verdedigende Margreet Nota en Marise Agricola die aan het net de aanvalsters in stelling bracht sprongen er positief uit. Zelf maakte Agricola tal van punten door geplaatste ballen tussen de Swette speelsters te plaatsen. De set werd dan ook gemakkelijk met 25-14 gewonnen.

De tweede set verliep totaal anders. De onzekerheid sloeg toe en coach  Ron Durge had zijn handen vol om SNVV op de juiste posities te zetten. De aanvallende ballen van de Swette werden met moeite gekeerd. Daardoor mislukten veel aanvallen. Ook de ballen uit de tweede lijn belandden in het net of gingen uit. SNVV kwam nog wel even terug, maar de set ging met 22–25 naar de dames uit Scharnegoutum. In de derde set was het initiatief weer voor SNVV. Iets van de verbetenheid uit de eerste set kwam terug en de thuisploeg nam een ruime voorsprong. De tien punten voorsprong werd nog wel gehalveerd, maar de set was voor SNVV met 25–19.

De vierde set ging toch weer voor de Swetteswitters. Tot halverwege ging het gelijk op met een aantal prachtige duels. Ook in deze set kwam SNVV in de problemen met de geplaatste opvangballen. De Sint Nykster hadden hier onvoldoende grip op en de dames verloren met  25 – 19 de set. In de laatste alles beslissende vijfde set liep het weer aan de kant van de Sint Nyksters. Met goed spel had SNVV het eerst de vijftien punten op het scorebord te pakken.

Dit was de dertiende overwinning voor SNVV, waardoor de Sint Nykster op een zesde plaats staan. Komende dinsdag om 20.30 uur staat in de Doniahal de bekerwedstrijd tegen SMASH uit Beilen op het programma.

(Foto: De Zakenman)

13012017 snvv swette sww 3 2 6                13012017 snvv swette sww 3 2 2

 

Kampioen: Swette Switters

SCHARNEGOUTUM – Swette Switters meisjes C2 kampioen.
Bovenste rij vlnr: Sannah Kroese, Djura Peterson, Aukje van Kalsbeek(trainster), Marrit Gaastra en Heather Zijlstra.
Onderste rij: Iris Oosterbaan, Judith Atsma, Silke van de Witte en  Kristia Dotinga.


uit: De Doarspomropper : 20 juni 2017

Van Campingvolleybal naar Zaalvolleybal (bij Swette Switters)

Afbeeldingsresultaat voor beachvolleybal bannerDeze zomervakantie zie je dat het ook leuk is om ook buiten te volleyballen. Aan het strand, bij de beachvolleybalvelden in Sneek en op de camping zie je steeds meer mensen die allemaal kunnen volleyballen. Dat kan ook in de zaal. Je bent sportief bezig en daarnaast is het gezellig om in een team te volleyballen. Bij Swette Switters kan iedereen meedoen.

Wij willen iedereen dan ook graag uitnodigen om een keer langs te komen bij Swette Switters. Je kan altijd een keer meetrainen of eerst alleen even kijken.

Jeugdspelers  en CMV welkom
Heb je zin om ook in de zaal te volleyballen dan mag je bij Swette Switters  4 keer gratis meetrainen. Zo kan je zien of je volleybal echt leuk vindt. De trainster kan dan ook kijken welke groep het beste bij je past.  Je mag een vriendinnetje meenemen en ou
ders zijn van harte welkom om de eerste trainingen bij te wonen.

Ex-volleyballers welkom
Heb je jaren terug wel regelmatig gevolleybald en mis je de gezelligheid van de teamsport dan ben je bij Swette Switters van harte welkom. Ook voor de volwassenen geld dat je 4 keer gratis mee kan trainen zonder verplichtingen.

Student-volleyballers welkom
Heb je door studie en op kamers wonen te weinig tijd om te sporten dan ben je bij Swette Switters ook welkom. Speciaal op vrijdagavond zijn er mogelijkheden om
alleen te trainen of om te trainen en competitie te spelen.

Mannen-volleyballers welkom
Jarenlang heeft Swette Switters met meerdere mannenteams volleybalcompetitie gespeeld. In de dorpen om ons heen komen er weer herenteams op de been die de gezelligheid van de teamsport zoeken. In Scharnegoutum brengt het  vrouwenvolleybal wel  veel mannen naar onze gezellige kantine, maar we missen de mannen nog in een herenteam. Dat kan op recreatief niveau of in een kleine competitie tegen omliggende dorpen. Afbeeldingsresultaat voor beachvolleybal banner

Wil je meer weten of een paar keer gratis meedoen met volleybal dan kun je ons ook bereiken via: info@swetteswitters.nl
telefoon: 06-43365269